Despre noi

Logo

Asociația Teatrelor Independente (ATI) este o organizație non-guvernamentală înființată în 2017, care are ca scop susținerea sectorului teatral independent din România, prin promovarea unor proiecte legislative, asistarea și reprezentarea juridică a membrilor săi în relație cu autoritățile, sprijinirea debutului scenic al tinerilor creatori de teatru (actori, regizori, scenografi), stabilirea de contacte și relații profesionale cu organizații internaționale cu același specific.

Membrii ATI sunt teatre independente din București și din țară care se autosusțin si împreună realizează anual câteva mii de evenimente culturale la care au acces sute de mii de spectatori. Asociația Teatrelor Independente este, de asemenea, membră fondatoare în EAIPA – European Association of Independent Performing Arts ( www.eaipa.eu ) înființată în 2018 și care reunește în acest moment 17 asociații din 16 țări, cu obiectivul declarat de a crea o comunitate a artelor performative independente la nivel european.

Primul program cultural multianual desfășurat de Asociația Teatrelor Independente este Bucharest Indie Network.

Programul urmărește să consolideze și să dezvolte sectorul cultural independent din România, privilegiind cooperarea extinsă între organizații și grupuri de artiști independenți, implicând shimburi de experiență, coproducție și promovarea comună a evenimentelor culturale. Programul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).Această aplicație este construită cu

Powered By Eventya